diumenge, 25 de juny del 2017

PROGRAMACIÓ TERCER TRIMESTRE 2017




CAMINANT AMB L'ESTIU

25 de juny de 2017

Durant l'estiu ens adaptem. Busquem l'ombra,  cerquem la fresca, però no li tenim por a la calor ( va, no massa!). Canviem de roba, ens despullem (controladament, oi?), mudem de color i de costums. Caminem pel matí, per la vesprada i per la nit. Sota el sol, la lluna i les estrelles. Dinem, berenem i sopem. Vivim!

 


VIII RUTA NOCTURNA: L'ASMEITA

Lloc: l'Atzúbia.
Data: 15 de juliol, dissabte.
FÀCIL


L'Asmeita s'ha convertit des de fa uns anys en el nostre santuari, en  lloc de pelegrinatge anual  on venerem el prodigiós Gelibre.  
Porta estratègica entre la vall de Gallinera i la vall de Pego. Entre la feréstega muntanya i la imprevisible mar.
Paisatge harmònic,  recuperat rítmicament després de la desolació.
Lloc de trobada amb els amics i amigues de Benimataix, de l'Atzúbia, de la Marina Alta. 
Nit màgica, lúdica, sensual...






LA FONT DE LLORET

Lloc:  Marxuquera
Data: 26 d'agost. Vesprada de dissabte.
FÀCIL

Als contraforts de la serra Grossa. En el camí de Pinet. La Marxuquera. Corrals de cabres. Basses i tarongers abancalats. Comença la sendeta. Pins ressecs a esquerra i dreta. Garrofers tortuosos. L’estret d’Ataranes que ens abraça, ens engul. Entrem en un indret menut, màgic, mític, místic. Ombra. Baladre, heura, joncs i molsa. La fresca i bella falsia de pou. Aigua que brolla. La font de Lloret. I un poc més amunt, l’abeurador de la font Vella.    






LES DEVESES DEL SALER 

Lloc: València.
Data: 24 de setembre, diumenge.
FÀCIL

 Visitem la Devesa del Saler. Tot i que la podem haver recorreguda amb cotxe, camí de València, tot i que la podem conéixer com una platja propera a la capital, amb frondoses pinedes al seu voltant, la devesa és molt més que tot això. Cal entrar-hi i deixar-se sorprendre. La ruta que farem per la devesa recorre part d’una llengua de bosc mediterrani situada entre l'Albufera de València i la mar, d’uns 30 km de llarg, per 1 d’ample.   





 És un espai natural interessantíssim, bell i contradictori, format per diferents ecosistemes: dues barreres dunars, les mallades i l’albufera A més, hi ha una rica fauna que potser ens passarà inadvertida. Veure també com aquest ecosistema ha estat alterat al llarg dels segles per l’acció de l’home: tales, repoblaments, dessecacions i el dràstic intent d’urbanització dels anys 70, intent que en alguns llocs ha desequilibrat i degradat l’entorn. Malgrat tot paga la pena fer una passejada per la devesa, per l’antic camí de València al Perellonet, passejada que no ens deixarà indiferents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada