dimecres, 24 de maig del 2017

CONVOCATÒRIA OFICIAL I SINOPSI DE LA RUTA



CONVOCATÒRIA OFICIAL I SINOPSI DE LA RUTA

POTRIES: RUTA URBANA I PERIURBANA
(  LA RUTA DE L'AIGUA AL SEU PAS PER POTRIES)

(POTRIES)


LOCALITAT:            POTRIES
DATA:                    4 de juny 2017

LLOC DE TROBADA:Ronda Sud ( Daimús)

HORA:                    8,15 h. del matí. Eixida 8,30 h.

DIFICULTAT:           FÀCIL

DESNIVELL:             mínim
QUILÒMETRES:        5. Ruta circular

TEMPS ESTIMAT:     4,30 hores

OBSERVACIONS:     Cal inscriure's: margegros@gmail.com

RECOMANACIONS:   Bona gorra, calcer còmode, crema protectora i ulleres de sol, aigua mai en sobra.  

 

SINOPSI  DE LA RUTA


De totes i tots és ben conegut aquest poble de la Safor. Qui no ha estat mai en el seu porrat? Dir Potries és dir el Porrat de Sant Blai. Però el lloc té més al·licients per a visitar-lo. Podem fer la ruta de l’aigua pel seu terme i rastrejar el seu passat terrisser.
Serem breus en aquesta sinopsi. Deixarem les explicacions, les anècdotes, les històries als nostres guies. La nostra visita començarà davant l’ajuntament. Puntuals. A les 9. Eixirem de la població resseguint l’antiga via del tren Gandia-Alcoi. Sempre tenint al davant l’imponent massís de la Safor, arribarem fins a l’assut d’en Carròs, una singular infraestructura de captació i desviació d’aigües.








 Seguirem el recorregut per damunt la séquia reial fins a l’humil, però bell partidor d’aigües de la Casa Fosca (construcció que servia per a dividir les aigües de la séquia reial per a dues séquies mare). Veurem l’anivellador d’aigües. Ens detindrem a veure un de tants revolts que fa el riu. 








Tot seguit passarem pel partidor d’aigües de la Casa Clara, o segon gran partidor de la xarxa,  i la fila de la Catorzena. Acabarà el nostre recorregut en el darrer punt d’interés relacionat amb l’aigua, el Molí Canyar.  





El sol, ja ben alt, anirà escalfant. Caldrà tornar a Potries i fer-ne la darrera parada al museu etnològic d’Àngel Domínguez, on se’ns parlarà de l’activitat artesanal que donà nom al poble, la de la terrissa, escoltarem la complexa i dura tasca dels terrissers i ens parlaran d’Àngel, el darrer terrisser de la població, amb el qual desaparegué l’activitat ceràmica en la dècada dels 80 del segle passat. 




Haurem acabat la visita a Potries. Tal volta tornarem a casa a dinar o ens hi quedarem un poc més a compartir taula, però és ben cert que quan escoltarem el nom de Potries pensarem en quelcom més que sant Blai.




L'assegurança col·lectiva contractada per l'Associació Cultural Marge Gros dóna cobertura a aquelles persones que han pagat la quota anual de 2017. Si la voleu tenir aquesta excursió, els cost serà de 5 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada