dimarts, 4 d’octubre del 2016

PROGRAMACIÓ DE RUTES DEL QUART TRIMESTRE



UNA TARDOR INTENSA


(NATURA I CULTURA )


EL BENICADELL

BENIATJAR

30 d'octubre de 2016


Un 18 d’octubre de 2009 Marge Gros pujà els 1104 metres de la imponent paret que separa, o uneix, Vall d’Albaida i Comtat, però una nuvolada capriciosa ens féu una mala passada, ens privà de l’espectacle que ofereixen les serralades meridionals: Montcabrer, Menejador, Serrella, Aitana, Almudaina, Gallinera; i les serralades septentrionals: serra Grossa, Mondúver, Cuta, Safor,... Un espectacle que, amb el permís dels núvols o boires autumnals, 7 anys després, Marge Gros vol recuperar.




LA FONT ROJA

ALCOI

20 de novembre de 2016



Els arbres es muden
de roig i de groc;
les fulles tremolen
sota un sol de foc.

El vent les fa caure,
les duu fins al port.
quan surtis de casa,
trepitja-les fort.



Qui no n’ha sentit parlar? A l’Alcoià, el Parc Natural del Carrascar de la Font Roja, un dels espais naturals millor conservats del País Valencià, ens rebrà en la plenitud de la tardor amb una catifa multicolor. I ens seduirà irremeiablement. Ens veurem empesos a recórrer els dos itineraris del paratge: el del barranc de l’Infern (sí, a l’Alcoià també en tenen) i el del Menejador. El primer, zona molt humida i fresca, és el punt de menor altitud de la ruta que enllaçarà en el pla dels Galers amb el segon itinerari, el Menejador, un dels punts més alt de les terres alacantines. No diguem res més.



I durant tot el més...
VIIIé Novembre Cultural


ü EL BARRANC DE L'INFERN

LA VALL DE LAGUAR

11 de desembre de 2016


Altre barranc de l’Infern! Sí, altre, però aquest, solament esmentar-lo imposa respecte. Quasi 15 km d’una ruta circular que recorre un barranc de molt gran valor paisatgístic i etnològic tot aprofitant les sendes de ferradura amb no sé quants mils d’escalons que fent ziga-zaga pretenen salvar els seus grans desnivells. Si us atreviu a fer-lo, en acabar ja direu si mereix, o no, el sobrenom de la Catedral del Senderisme.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada