dilluns, 17 de novembre del 2014

SINOPSI RUTA AL CAVALL BERNAT DES DE CORBERA



MIL CENT CINQUANTA- UNA ...


CONVOCATÒRIA OFICIAL
DE LA RUTA AL
CAVALL BERNAT
des de Corbera


LOCALITAT:                Corbera
DATA:                         23 de novembre de 2014
LLOC DE TROBADA:     Ronda Sud ( Daimús)
HORA:                         8 del matí
DIFICULTAT:                Moderadamente exigent
DESNIVELL:                 500 m aprox
QUILÒMETRES:            9,5
TEMPS ESTIMAT:          4,30 hores
INFORMACIÓ:               margegros@gmail.com     

SINOPSI DE LA RUTA

Tornem a la Ribera. Aquesta vegada pujarem a un dels cims més coneguts i visitats de la Serra de Corbera: el Cavall Bernat. Tenim diverses opcions per arribar-hi, la més coneguda, des del paratge de la Murta, però donat que ja vam estar allí i ja sabem el camí, hem volgut explorar altres indrets que ens conduiran fins els 587 metres que té d’alçada el cim del Cavall. Estem parlant del Paratge Natural de Les Fontanelles de Corbera.


Una vegada aplegats a Corbera agafarem l’Avinguda de les Fontanelles fins el final. Si trenquem a la dreta, carrer Calvari (fugirem del carrer, però no del calvari);  si trenquem a l’esquerra, el castell, allí aparcarem. A la tornada qui vulga (i puga) pot aprofitar per fer una visita.

Comencem a caminar per enfilar-nos en les Fontanelles, ara sí en el paratge i no en l’Avinguda. Senyalística recent i pintures blanques i verdes ens guiaran al llarg del recorregut, són el resultat de la bona tasca feta pel Voluntariat Mediambiental de Corbera. Ben prompte ens informen que a la nostra dreta, a la paret de la muntanya, s’hi troba la Cova de les Ratetes, ratetes penades, però hem de continuar pujant (millor, a més estan protegides, així i tot un bon manoll d’ alls mai farà de sobra). Després de les rates penades, arribem a la Cova del Frare, més que cova un abric, on conten que el frares camins del Monestir de la Murta paraven a descansar. De seguida arribem a la zona de les Fontanelles, frondosa en vegetació i amb taules i cadires per poder passar un bon dia a la muntanya, però hem de continuar caminat, encara que aprofitarem per fer reagrupament. 

Observarem una fusta indicativa: a la nostra dreta, la de la Font del Senill, que és cap on anirem;  cap a la nostra esquerra, el Manantial de Fontanelles, per on tornarem i, això sí, totes dues fonts seques. Però és important veure que tenim notícies del Cavall Bernat, ja que ens indica  que estem a una hora i un quart però, que és això per a un margegrosser? Una passejada!
La senda es tota una benedicció per a purificar els pulmons:  arbres, natura i, sobretot, ... això que cal seguir les sendes blanques i verdes fins que arribarem a un xicotet pla on trobem una antena. Magnífica vista: la marjal de Cullera, Corbera i el seu castell,  l’entrada al paratge de la Murta... Però hem de continuar caminant, un poc de baixadeta, tanmateix no ens fem massa il·lusions. Ara ens trobem amb un creuament: cap a la dreta, el Racó de les Vinyes, en la Murta, cap a l’esquerra, el Pla del Pouet, que és per on hem de seguir. 

De seguida una paret monumental ens farà costat per mes de cent metres. És un pas preciós que ens recorda el típics abrics de moltes de les nostres muntanyes, però, en aquest cas, molt, molt llarg. I continuem pujant. Ben prompte, per aquelles i aquelles que s’hagen oblidat d’alguna cosa al Manantial de les Fontanelles, estaran d’enhorabona, ja que tenen camí de tornada i. en uns vint-i-cinc minuts, estaran allí mateix per recollir-la, evidentment motius suficients per deixar el Cavall Bernat per a un altre dia. Els que no hagen oblidat res, poden continuar, doncs els espera el paradís, i per això ben val continuar suant.
Comença una senda de matolls. No hi ha arbres que ens facen ombra, per tant, bon barret i endavant. 

D’immediat el senyals comencen a ser blancs i grocs. Tranquil·litat, anem bé, acabem d’enllaçar amb la PR-CV-335 que és la que puja des del paratge de la Murta. Cadascú al seu ritme, i el desnivell al ritme de tots. Estem a prop, però ens falta un últim esforç. El ens diu que manquen 45 minuts, una mitja horeta de pujada. Després, per la cresta, poc més de deu minuts i haurem arribat a l’edèn, el cim del Cavall Bernat. Allí estant observarem. a l’Est, la Serra de les Raboses de Cullera, rodejada d’infinits bancals d’arròs;  cap el Sud, el nostre estimat Montdúver, el Penyalba, Buixcarró;  més a prop, la Ratlla, les Orelles d’Ase i la Creu del Cardenal en primer lloc. Cap a l’Oest, la Serra de les Agulles i, a la seua esquena, la Barraca d’Aigües Vives i al Nord Alzira ... i a dalt, a dalt el cel, però cal baixar a pels cotxes i anar a buscar el dinar que ens l’hem guanyat i poder, així, recuperar unes mil cent cinquanta-una calories que ens hem deixat pel camí. Bon profit!

Annex. INFORMACIÓ RESERVADA
El consell de redacció d’aquest bloc ha hagut de celebrar una reunió extraordinària i urgent de la comissió d’ètica amb un punt únic en el seu ordre del dia:
Punt únic.- Els papers secrets de la prèvia.
Definitivament, per un estret resultat d’un vot a favor i cap en contra, s’ha decidit publicar en primícia mundial els papers perduts ( i recuperats miraculosament). Ací estan, jutgen vostés mateix.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada