dissabte, 7 de desembre del 2013

PAU ALABAJOS: IMPRESSIONS I SATISFACCIONS



PAU ALABAJOS:
UN CONCERT RECONFORTANT




Divendres 29 de novembre,  dia del concert de Pau Alabajos,  potser un dels actes més arriscats que mai ens havíem proposat. Però havíem treballat de valent  per intentar que tinguera l’èxit que es mereixia. Així mateix, tots els mitjans de comunicació s’havien fet ressò de l’esdeveniment prolíficament. La xarxes socials treien fum, accepteu la hipèrbole,  comentant la nostra aventura. Era la nostra cloenda, era la fi del V Novembre Cultura, era, a més, un acte solidari amb aquelles persones necessitades del nostre poble. Entendreu, doncs, que estiguéssem nerviosos. 
Malgrat que els indicis eren positius, volíem pronosticar, predir, vaticinar el nombre d’assistents, però teníem una mica de paüra. Alternàvem entre l’eufòria i el pessimisme: érem bipolars.
A migdia, la notícia del tancament de RTVV ens va entristir: el dia s’havia posat dol i imperava el pessimisme. Impotents, ja sols calia esperar la nit, més negra que mai.
I la nit arribà. Les nostres cabòries prompte es dissiparen en comprovar un  moviment inusual pels voltants de la Casa de Cultura. Aquest moviment  desacostumat aviat es personificà en una polifonia de veus que demanaven entrades i preguntaven on podien sopar. En breu instants, l’auditori començà a omplir-se de persones que anaven dipositant bosses de menjar. 

Quin goig quan hi entràrem i veiérem que era plena d’un públic que volia gaudir de les cançons de Pau Alabajos, de la seua música i, especialment, de les seues lletres de denúncia d’injustícies, de defensa dels indefensos, d’empara dels oblidats i  dels marginats. De vindicació de la nostra terra, de la nostra llengua. Una autèntica crida perquè no renunciem a lluitar i defendre per allò que es diuen causes perdudes. 


El concert, íntim, emotiu, càlid, transcorregué entre incessants aplaudiments d’un públic entregat, vençut pel poder de la música i la paraula. Fou, en definitiva, una nit reconfortant, un antídot contra el desànim, contra el desesper, contra la resignació. 


Dues-centes persones,  dos-cents quilos de menjar  i tres milions cent quaranta-huit  mil gràcies a aquelles persones, empreses i institucions que amb la vostra presència, ajuda i col·laboració heu fet possible aquest acte impensable fa tan sols 5 anys. I  3. 148.000 agraïments per la vostra aportació solidària.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada