dissabte, 1 de juny del 2013

DÉNIA: III RUTA URBANA




III RUTA URBANA: DÉNIA
Data:                    9  de juny de 2013.
Lloc de trobada: Ronda Sud (Daimús)
Hora:                    8,20 del matí
Localitat:              Dénia.
Temps estimat:   Tot el matí.
Dificultat:              Fàcil i  
Reserva assistència: margegros@gmail.com    fins dimarts   4 de juny.
Reserva de dinar:      margegros@gmail.com    fins       dimarts 4 de juny.
( Si alguna persona vol anar amb cotxe, el punt de partida de la ruta serà l’Oficina de Turisme, a les 9,30 del matí )   



SINOPSI

1.- OFICINA DE TURISME. Punt de partida de la visita guiada. 
 Restes de la muralla islàmica de la ciutat de Daniya.

2.- C/ MARQUÉS DE CAMPO.
Artèria urbana de la ciutat. Centre comercial, financer i lúdic. El Carrer s’obri a finals dels segle XIX de la mà de José Campo (el Marqués de Campo), coincidint amb l’època de major esplendor econòmic i social de Dénia, amb el comerç de la pansa. S’obrirà definitivament al mar en 1917. En el primer tram es conserven cases de l’època.




3.- C/ DIANA.
Zona comercial de la ciutat. Queden en ella moltes vivendes tradicionals.

4.- PLAÇA DEL CONSELL.
Recentment rehabilitada, te unes magnífiques vistes de la Torre del Consell. En aquesta plaça estava antigament el Teatre Principal i en l’actualitat es un lloc on es realitzen diverses activitats culturals i socials. Destaquem el túnel que travessa el Castell comunicant dos barris de la ciutat i que es va construir com a refugi durant la guerra civil.

5.- PLAÇA DE L’AJUNTAMENT.
Destaca l’edifici de l’Ajuntament, construït al segle XVI i remodelat a mitjans del XIX. I l’església de l’Assumpció del segle XVIII.



6.- C/ LORETO.
Forma part de la trama urbana dels segles XVI i XVII. Destaca el Convent de las Agustines, fundat pel Duc de Lerma  i inaugurat amb la presència del rei Felip III en 1604. Actualment un carrer amb una gran oferta gastronòmica.

7.- CASTELL (Barri de les Roques).
El monument més destacat i emblemàtic de Dénia. En ell trobem restes de tota la història i evolució de la ciutat. Destaquen la Torre del Consell, la Torre Roja, la Torre de les Puces, la Torre del Mig, el Baluard i el Palau del Governador que alberga el Museu Arqueològic. Magnífiques vistes de Dénia i del Parc Natural del Montgó.




8.- BARRI BAIX LA MAR.
Barri tradicional de pescadors. Destaquem les antigues Drassanes del segle XVI, actualment un hotel. Per la seua ubicació a la vora de port es una zona molt turística i amb ampla oferta gastronòmica i d’oci.



9.-PORT.
Port amb una llarga història; aquí va desembarcar Miguel de Cervantes quan va tornar del seu captiveri i el passeig porta el seu nom. En ell s’han rodat diverses pel.lícules.  Port pesquer amb una important llotja on es ven la famosa GAMBA ROJA DE  DÉNIA i port comercial, porta a les Illes Balears. 


10.-DINAR. A casa o al restaurant Venta la Posa ( La Xara), si heu efectuat la reserva, o...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada