dimarts, 20 de novembre del 2012

GENEALOGIA



23 DE NOVEMBRE,  A LES 8 DE  LA VESPRADA, EN LA CASA DE LA   CULTURA   DE DAIMÚS

CONFERÈNCIA 

EL MÓN DE LA GENEALOGIA, a càrrec de VICENT MAHIQUES ROIG, historiador i  membre de la Societat Valenciana de Genealogia i Heràldica.




La genealogia és l’estudi i seguiment de l’ascendència i descendència d’una persona o família. També s’anomena així el document que registra dit estudi, generalment expressat com arbre genealògic, essent una de les ciències auxiliars de la Història.
La conferència de Vicent Mahiques consistirà en una introducció a la manera de rescatar la memòria del nostres avantpassats, la confecció d'arbres genealògics i la reconstrucció de la història familiar, fent un repàs de les fonts amb les quals podem comptar. Tot contextualitzat en l'entorn de la Safor.

Historiador i membre de la Societat Valenciana de Genealogia i Heràldica, Vicent Mahiques és un autèntic expert en aquesta matèria, però sense oblidar la seua faceta d’investigador. Així és autor de obres com Entre senyors, frares i bandolers. Notícia de l’antic terme general del castell de Palma en el segle XVII,  o Crònica de la resurrecció i mort de Vicent Benavent, entre altres treballs i col·laboracions que ha realitzat.

 Amb aquesta conferència, continuarem la sèrie d’actes programats dins del IV Novembre Cultural que vam començar passat divendres 9 de novembre amb la projecció del documental Els valencians de Mallorca. L’herència balear al sud valencià, i va continuar passat divendres 16, amb la conferència Repobladors i immigrants balears a la Safor  al segle XVII, a càrrec d’Antoni Mas i Forners, professor d’Història Medieval de la Universitat de les Illes Balears, Joan-Lluís Monjo, filòleg i investigador , i Josep Mas, investigador, acte del qual us mostrem algunes imatges.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada