diumenge, 17 de juliol del 2011

CRÒNICA DE LA RUTA NOCTURNA AL CASTELL D'AIELO




         Al voltant de 100 persones acudiren dissabte 16 de juliol a la darrera activitat de    l’ Associació Cultural Marge Gros de la temporada 2010/2011. Malgrat l’implacable calor, les margegrosseres i els margegrossers es donaren cita en la cooperativa de Gandia a les 19,45. Uns minuts més tard, una llarga corrua de cotxes emprengué direcció a Aielo de Rugat, no sense alguna petita distracció motivada per la gran aglomeració de vehicles. Superant, però, les dificultats, a les 9 de la nit començaren   la caminada des de la plaça de l’Església d’ Aielo, essent el primer punt de parada les basses que es troben als afores de la localitat. Instants després, reprengueren la marxa fins agafar la senda que els portaria al castell. La vegetació ,esplendorosa, començava a prendre noves formes i colors i, sempre fidel, els acompanyà en la suau ascensió fins l’interior de la fortalesa. En arribar, la foscor ja desdibuixava el paisatge, sense impedir poder gaudir d’unes vistes precioses. Sobtadament allí estant, el déu dels vents els va rebre amb el de ponent, però sense quasi immutar-se, les margegrosseres i margegrosser van saber vèncer-lo sense dificultats. Tocava l’hora de sopar, i descendiren a l’esplanada de la caseta del Magre. Múltiples varietats d’entrepans, acompanyats de tramussos, cacauets i salmorra que prèviament havia repartit l’organització, començaren a ser devorats. Hi havia gana.
Un gotet de mistela donà per punt i final la menja. S’inicià, doncs, el descens amb precaució. Una mena de processó laica amb els més diversos mètodes d’il·luminació marxava cap al poble, amb pas ferm i segur. En aproximar-s’hi, una darrera sorpresa els esperava. El recitador de contes, Francesc Piera, els va tocar la fibra sensible en un relat ple de tendror, tenint com a espectadora excepcional una lluna atònita de contemplar l’espectacle.
Punt i final extraordinari a una magnífica nit. Era l’hora del comiat. Comiat breu perquè el dia 26 d’agost , dissabte, quedava tothom convocat a una nova ruta màgica: la III ruta pel Marge Gros, essent la visita a la torre dels Pares un dels punts de referència de la marxa. Iniciarien així la temporada 2011/2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada